Wednesday, October 14, 2009

Radikal Kehidupan

dalam kamus dewan, maksud radikal ialah sesuatu yg menyeluruh. contohnya
perubahan radikal bermakna perubahan yg menyeluruh. tapi dalam kamus eman edisi otak sendiri, radikal membawa erti ganas dan melampau-lampau.

saya ada beberapa orang kawan yg radikal. tolong jangan teka siapa, nanti jadi mengumpat. dosa.

dalam kemajuan dunia zaman sekarang, macam-macam gajet telah tercipta. macam-macam. kalau sehari tu, boleh keluar 20 30 gajet baru. macam ko beli nokia 3310, esok keluar sony ericsson W66oi, lusa keluar iphone, tulat? saya pun dah x boleh bayangkan macam mana keadaan handphone 20 tahun akan datang.

macam sekarang ada bluetooth, wireless, internet, messaging, calling, games dan macam-macam lagi. mungkin dua tiga puluh tahun akan datang, rumah ke, baju ke, almari ke, boleh lipat2 masuk dalam handphone. siapa tahu kan?


hari itu saya pergi semula ke kedai makanan segera bersama kawan. ingat perempuan malaria tu? sambil saya tunggu kawan saya order makanan, saya terperasan yg perempuan senyum-senyum dekat saya. ah, kalau muka macam Jenifer Lopez xpa gak, ni muka macam kuih lopeh hangus je. Kau ingat kau berdarah pakistan, ko cantik?

saya x pergi ke kedai tu sampai hari ni.


dulu, kawan saya minta nak copy movie daripada laptop. saiz dia dalam 750MB. paling cikai pun, boleh la muat dalam pendrive 1GB. oh, pendrive sekarang dah macam gula-gula, murah. kalau dulu, kaulah yang paling kaya tatkala memiliki pendrive berkapasiti 10MB.

sekarang, kaya ke kau?

dia cakap dia xda pendrive. saya suruh la dia cari. 5 minit saya dengar dia selongkar bilik dia dan dia datang. saya hampir kena strok bila tengok apa yg dia bawak.


5 kotak disket kosong.

14 comments:

ezatulhani said...

hello :)

baru saje habes baca semua entry anda, semuanya.!
ahaha.
sngt menarik.
tambah la lagi

Lala said...

hehehehe....sangat comel...

bro said...

motif bnyk ckp ttg phone?
lalala.~~

herman rawi said...

ezatulhani : cantik nama awak, serius. bagus2. doakan semoga saya akan tambah lagi =)

lala : saya ke?

Haq Mohaidin said...

zaman dulu, ada disket tu kira ok what.haha

neyda said...

ahaha..mungkin teknologi terlalu pantas b'ubah..jgn salahkn kawan kamu 2.

-bihah- said...

aku setuju gn haq...kira okeh ar dia ada disket...mana tau kot sume external dia yg berkapasiti lbih 150GB sudah penoh dgn sgla notes tok study ke..??

sulwan bukan nama sebenar said...

cantik sgt ke ko sampai ader org pompuan jeling2 kat ko???

herman rawi said...

bro : a secret is a secret untill the entire world it is a secret

haq : buat kerja general study IT still guna disket what?

neyda : sebab terlalu pantas berubah la, smpai 5 kotak disket x smpat nk habis guna ;P

bihah : haha. itu saja reply aku.motif notes smpai 150GB? PHd ke engkau? master ke?

sulwan : kau patut tanya, cantik sangat ke perempuan tu nk jeling kt aku???

Haq Mohaidin said...

eman, bile nak kol aku lagi? aku sdg down.hmm

Suci said...

gempar!

sejadah berdiri spt orang sedang solat...

click the link at my nickname!


nampak sangat Allah nk tegur manusia yg x reti2 nak solat, sampai sejadah yg tak bernyawa pon solat!

herman rawi said...

haq : aku dah call. jgn sedih2

suci : ha kau, dengar tu. bawak2 la betobat

-bihah- said...

haha...takyah phD atau master...
bnyk je leh simpan dlm xternal 150GB...notes...muvies...notes...pics...notes...notes...
hehe...;p

Encik Amman said...

disket kosong? hahaha.. so ols skewl. haha.. i like. ;P