Thursday, October 6, 2011

Tentang Terlupa

Baru lepas sebulan raya, terdetik hati nak telifon rumah. haih apa jenis anaklah aku ni. Gigih cari duit pergi kerja, mak bapak kat Malaysia pun lupa nak telifon. Ya Allah, moga ma ayah tak berkecil hati. Lagipun dia tahu anak dia tak pernah lupakan dia.

Sebab perbezaan masa 7 jam UK Malaysia, jadi susahlah nak cari waktu sesuai. Yalah, ma ayah tidur awal, pukul 10 malam, sini pukul 3 petang, baru balik kerja. Bangun kerja pagi lambat , jadi tak sempat juga.

Alasan!

Ok, cukup. ha ceritanya hari tu call rumah, bersembang kencang dengan ayah. Jarang saya bersembang kencang dengan ayah sebab selalu bila call je ayah akan tanya "nak cakap dengan ma ke? Ayah tengah main chess ni".
Tapi hari tu, 30 September, ayah main chess juga.

Lepas duk membebel cakap gaji kerja cleaner kat sini macam gila punya tinggi ah bayangkan kerja dalam 2 bulan boleh kumpul lebih kurang 2000 pound? Gila ke apa? degree takda, skill takda, tup2 dapat kumpul RM 10 000 ! kau ada? syukur pada tuhan ALhamdulillah.

itulah, kalau cleaner kat Malaysia tahu, bergolok gadai depa nak datang kerja sini.

Pastu cakap ngan mak. tengah duk sembang2, tiba mak cakap
"man, ma nak tanya sikit ni"
"apa?"
"kawan ma dia cakap, kat sana pinggan mangkuk murah dih? betul ke? minta tolong eman cari satu set pinggan mangkuk Corelle kat ma sebab..."
"haa!! akhirnya, lama dah eman tunggu ma nak tanya benda ni" saya terus potong. haha. lepas tu kami gelak sakan.

lepas tu mak cakap
"eman, ayah nak tanya benda juga ni"
"ha apa?"

masa ni dah dekat 30 minit cakap sambil2 duduk atas rumput menikmati Indian Summer.
ayah tanya pasal tiket kapal terbang nak ke sini berapa ribu sebab ayah nak datang masa grad nanti InsyaAllah. yay!

lepas tu tiba2
"Man, 28 September ada apa eh?"
"ha? 28 September? hmm ada apa? hmmm"
"ha, rasa2 macam ada benda je.."
"hmmm"

fikir.

fikir.

fikir.

tup,



"thee heee heee" hari jadi ayah eh? "