Wednesday, September 22, 2010

Selagi dia tiada blog, entri ini masih rahsia

kisah seorang budak yang tak mengaku ada awek.

umur dah remaja, kalau asyik duk pegang henset 24 jam sambil tak berhenti tekan keypad, apa maknanya kan ? setiap kali cuba intai-intai nak tengok apa dia tulis, mesti cepat-cepat hadang dengan tangan. yang lagi tk boleh blah, gigih gila tak pernah lupa nak delete sent item setiap kali hantar mesej. inbox tak payah cakaplah sentiasa empty.

pandai main sorok-sorok ni.

kadang-kadang tertidur pun sambil pegang henset. aduh, setianya lah. masa bulan puasa hari tu duit berjimat gila kot. bila mak tanya
"berbuka apa hari ni?" mesti cakap 
"dekat masjid, simpan duit"

kadang-kadang dia cakap berbuka dengan air water cooler. mak tanya
"kenapa tak beli air manis?"
"air mahal ma, seringgit satu"

***

satu hari dia dah nak balik semula ke tempat pengajian. malam itu naik bas. ayah pesan, bila sampai jangan lupa hantar mesej.



"ayah, dah sampai" (mesej dihantar kepada ayahnya)

seminit lepas itu

"yang, abang dah selamat sampai niew" (mesej dihantar kepada ayahnya JUGA)





pagi-pagi, biasalah mamai. haha

7 comments:

adrenalin said...

kantoi
;D

haha.

ad said...

kau ke ni herman? hahaha

nadiah said...

hahaha...
kelakar..
diri sndiri yg mengantoikn

Luna said...

LOL! dahla taip fancy2. sumpah lawak!

nur amina said...

HAHA! deng! kantoi kot.adeq kau eh..hahah

syaa said...

itu ape huruf A di bawah siput?

*nak tny shoutbox xde jadi letak di komen.*

herman rawi said...

adrenalin : pagi yang malang, kini makin gelap. haha

ad : bukanlah. aku ada blog kot.

nadiah : sila ambil pengajaran ya. jangan gelak saja :P

luna : budak zaman sekarunk memang macharm tu smsnya. haha

nur amina : weh, nak buku tu ! :D

syaa : terima kasih atas keprihatinan anda ya