Tuesday, December 28, 2010

musim sejuk sana sini

walaupun musim sejuk dah bermula sebulan yang lalu, saya masih belum mampu membentuk seorang orang salji pun lagi. salji tahun ini turun awal dan susah dikepal untuk membentuk bebola. faham tak ?

*

oh, saya akhiri semester pertama tahun kedua dengan membuktikan bahawa
1 - 1/2 + 1/3 - 1/4 + 1/5 - 1/6 + 1/7 -...  = log 2.
satu semester dihabiskan untuk belajar teori dan definisi dan sanak-saudaranya dan berjaya membuktikan hasil tambah di atas ialah log 2. faham tak ?

*

macam biasa bila tiba musim sejuk mesti ada program yang seronok untuk disertai. Tahun ini saya pergi FUIYO(Fun with ILuvIslam Youth Overseas) 2010. ada satu slot itu, saya memberanikan diri untuk ke hadapan dan merampas microphone daripada MC. biasanya saya segan-segan ayam untuk tampil ke hadapan.

"...kalau tahun lepas saya pergi PMS(Perhimpunan Musim Sejuk), tahun ni saya pilih untuk pergi FUIYO"
"..kalau orang tanya kenapa saya pergi FUIYO tahun ni ? saya jawab sebab saya tak pergi PMS tahun ni"


lepas itu satu dewan gelak. saya tak faham kenapa, anda faham ?

*

Hari itu dompet saya hilang. 3 hari sebelum Boxing Day. benda pertama yang saya teringat bila sedar dompet hilang ialah
"oh no! dalam tu ada kad ATM. macam mana nak shopping nanti !"
padahal ada benda yang lagi penting dalam dompet. kad pengenalan dan lesen memandu serta gambar kekasih. oh, gambar kekasih itu tipu.

jadi saya berazam untuk tidak berjoli sakan tahun ini.

sehari sebelum Boxing Day, hati saya kuat mengatakan yang dompet saya akan dijumpai sebab saya ingat sangat aksi terahir yang melibatkan dompet saya iaitu dapur..pisau...poket...benang...

*

oh semalam saya telah habiskan GBP 100

2 comments:

syaa said...

poket belubang?
so ahirnye (refer last paragraph :P) jumpe tak?

herman rawi said...

alhamdulillah jumpa. sebab tu habis GBP 100 hehe