Saturday, May 29, 2010

Drama Pendek Mingguan

hari itu lepas pecah kepala jawab peperiksaan Impacts of Mathematics, kawan saya dari Edinburgh turun Birmingham jalan-jalan. dia duduk negara lain, maka jarang sekali singgah ke sini. maka saya bawa dia pergi Coventry, pergi Leicester jumpa kawan-kawan. seronok tengok dia shopping, happy. saya tukang angkat barang saja.

saya tak tahu teman serumah sakit.

ini dramanya. saya sampai rumah lebih kurang 9 malam. masuk rumah, sunyi, sepi macam tiada orang. masuk bilik, kemas-kemas barang saya buka laptop nak tengok movie My Name Is Khan. lama cerita ni 2 jam setengah.

tabiat saya kalau tengok movie, suka pakai earphone dan pasang kuat-kuat. nak feeling katanya.

selepas berhingus berair mata sebab mata masuk habuk, teman serumah lain, rasydan telefon iphone saya. dalam pukul 12.30 malam rasanya.

dia : eman, kau kat mana ni?
saya : kat rumah la.
dia : rumah mana (fine la sebab saya memang jarang melekat kat rumah sendiri) ?
saya : rumah sendiri lah. dalam bilik.
dia : (dengan nada terkejut) oh ya ka?
saya : (terkejut sebab dia terkejut) kau kat mana?
dia : aku kat hospital
saya : ha????


barulah saya tahu teman serumah saya yang sakit tu dikejarkan ke hospital.


ini cerita rasydan (pasang lagu amarah-mood cemas)

aku balik masjid-buka pintu-tengok eg lari-lari keluar bilik-tiba-tiba termuntah dekat ruang tamu-aku ingat biasa-biasa saja- eg sambung muntah dekat sinki-pastu eg mengerang sakit- baru aku cemas- call fahmi- call ambulance- motif staff ambulance cakap lagi 2 jam ambulance sampai- harus aku panik kan- fahmi datang- kejar eg ke hospital-

nak lagi ganas, esoknya eg dibedah.





macam kejadian ini berlaku semasa saya dekat tingkat atas je tengah tengok movie, boleh tak?

8 comments:

JUEK said...

wooo. kesian do membe ko.habes tuh cane?

syafiq yazid said...

ape jd kat eg?
skrg die ok x?

herman rawi said...

juek : dia dah ok dowh. doakan dia dowh

syafiq : selamat dibedah. tapi kesian eg tak habis paper lagi. doakan eg cepat sembuh ya :)

ad said...

ok fine. ko memang teruk. haha. gurau2. syafahullah taala amin

herman rawi said...

thanks atas pujian. amin :)

syaa said...

bedah??
bedah ape weh?
kenape weh?
die sakit ape weh?
weh weh weh!

nur amina said...

"masuk rumah, sunyi, sepi macam tiada orang"

"MACAM" tiada orang katanya..

eg, sy rasa awak dh dapat cari calon utk anugerah housemate terbaik..wakaka..=P

herman rawi said...

syaa : aku dah jawab kan dalam facebook chat?

nur amina : duri yang tertusuk itu beracun dowh~