Monday, November 14, 2011

Tentang Rumah Siap Pahat Berbunyi

Aku tak puas hati gila, dahla makanan tak habis, untung pulak sejemput

Ni semua sebab diorang lah ni, tak promot betul2 tempat. Orang ramai tak tahu kot

Gila apa tempat jualan duk jauh daripada tempat main? Orang malas la nak jalan

Ni management tamak ni, fikir nak untung je

Bayangkan hampir semua penjual kot makanan tak habis. Siap bagi free lagi, tapi orang tak mahu ambik

Gila apa? Volunteer sendiri pun tak tahu where about

Pengarah degil, kepala batu, ingat nak untung ja

Dan lagi

Lagi

Dan lagi

Sampai akhirat pun kes ni tak selesai dak?

Haha. Jahil sungguh. Allah baru uji jualan tak menguntungkan, dah merungut macamlah kau baru rugi sejuta.
Sebab macam ni, kawan sendiri jadi bahan mengumpat.

Kat sinilah baru kita nampak tahap mana tawakal kita pada Allah.
Kat sinilah baru kita sedar sampai mana yakinnya kita pada takdir Allah.


Pihak pengurusan, ambil iktibar dan pengajaran. Buat kajian, selidik, baiki mana yang patut.

Kita yang terlibat, jangan tuding jari, siat sana sini, makan daging orang, gigih duk cari keburukan orang lain ja.

Kita yang terlibat, janganlah cepat buat sangkaan.

Teruskan menyokong, bukan melolong.
Sama-sama tolong, sama-sama untung.



Allah itu sebaik-baik perancang, kan?

1 comment:

budak math said...

Tapi series,lazania seafood tu mmg kreatif..hihi